Blog

Η συμμετοχή του #DigiAgriFood στην 30η έκθεση Agrotica HELEXPO

Επιβεβαιώνοντας το σημαντικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει στον ψηφιακό  μετασχηματισμό του τομέα  της Αγροδιατροφής στην Ελλάδα, το #DigiAgriFood έδωσε το δυναμικό παρόν στην 30η διοργάνωση της Agrotica HELEXPO. Η μεγαλύτερη κλαδική έκθεση στη χώρα μας στον αγροτο-οικονομικό τομέα,  πραγματοποιήθηκε από την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου έως και την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024, στη Θεσσαλονίκη και υποδέχτηκε πάνω από 153.000 επισκέπτες.

Το #DigiAgriFood, ο πρώτος Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας στον τομέα της Αγροδιατροφής στην Ελλάδα, φιλοξενήθηκε στο περίπτερο του επικεφαλής εταίρου του, Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, καθόλη τη διάρκεια της έκθεσης. Εκεί εκπρόσωποι των εταίρων του κόμβου βρέθηκαν στο επίκεντρο των εξελίξεων και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με το κοινό για τις καινοτομίες και τις υπηρεσίες που προωθεί ο κόμβος που αναμένεται να διαμορφώσουν το μέλλον του αγροδιατροφικού τομέα στην Ελλάδα. Ο διάλογος που αναπτύχθηκε αποτέλεσε πεδίο ανταλλαγής απόψεων και ιδεών προς την κοινή κατεύθυνση ενός καλύτερου αύριο για την αγροδιατροφή στη χώρα μας.

Panel: “Ο πρώτος Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας στον τομέα της Αγροδιατροφής στην Ελλάδα. Παρουσίαση των διαθέσιμων υπηρεσιών και περιπτώσεις ωφελούμενων”

Στο πλαίσιο της έκθεσης, εκπρόσωποι του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και των υπολοίπων εταίρων του #DigiAgriFood,  παρουσίασαν τις υπηρεσίες του κόμβου που απλώνονται στις περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας και αποσκοπούν στη δημιουργία άμεσων οφελών για πολίτες, Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και τον δημόσιο τομέα.

Ομιλητές της ημερίδας ήταν οι:

Μαρία Μιχαλοπούλου, Συντονίστρια και Επιστημονικά Υπεύθυνη του #DigiAgriFood – Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Γεώργιος Μπρούφας, Αντιπρύτανης Έρευνας και Καινοτομίας – Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Ιωάννης Αμαραντίδης, Project manager του #DigiAgriFood – Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Διονύσης Βογλίτσης, Technical manager του #DigiAgriFood – Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Παρασκευή Σώμαλου & Κωνσταντίνος Τεγόπουλος, Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας​, Τμήμα Μοριακής Βιολογίας & Γενετικής​ – Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Δημήτρης Κατέρης, Ανώτερος Ερευνητής, – iBO

Ηλίας Κάλφας, Υπεύθυνος Έργου Παραγωγής Φυτών στο Γραφείο Καινοτομίας και Επιδράσεων – Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή

Στέλιος Βασιλόπουλος, project manager –  Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Χρήστος Πάρτσιας, EU projects manager – Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης

Δημήτρης Μπαρδακίδης, Quality & Risk manager του #DigiAgriFood – ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης

Στο πλαίσιο της ημερίδας, οι ομιλητές μετέφεραν στο κοινό τον ενθουσιασμό τους για τις εκπληκτικές δυνατότητες του ψηφιακού μετασχηματισμού στον Αγροδιατροφικό Τομέα και κάλεσαν ανοιχτά το κοινό να επωφεληθεί από τις προηγμένες υπηρεσίες που προσφέρει το #DigiAgriFood, οι οποίες παρέχονται δωρεάν προς όλους τους ενδιαφερόμενους.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης, η ομάδα εταίρων πραγματοποίησε μια σημαντική τεχνική συνάντηση. Κατά τη διάρκεια αυτής, εξετάστηκαν διαχειριστικά θέματα που αφορούν τον κόμβο, καταγράφηκαν οι συγκεκριμένοι προβληματισμοί της ομάδας, και τέθηκαν στρατηγικοί στόχοι για την ενεργό παρακολούθηση της υλοποίησης του έργου. Τέλος, με το βλέμμα στραμμένο προς το μέλλον, σχεδιάστηκαν τα επόμενα βήματα που θα καθοδηγήσουν την πορεία του κόμβου προς την επίτευξη των κοινών στόχων.

Το #DigiAgriFood, θα ήθελε να ευχαριστήσει την Agrotica HELEXPO για την άρτια διοργάνωση και τη θερμή φιλοξενία. Η έκθεση αποτέλεσε μια μοναδική ευκαιρία δικτύωσης με επιχειρήσεις και οργανισμούς από όλο το φάσμα της αγροδιατροφής και κορυφαίους εκθέτες, γνωριμίας με σύγχρονα προϊόντα και υπηρεσίες του πρωτογενούς τομέα, αλλά και συμμετοχής σε γόνιμες συζητήσεις που ζυμώνουν τις εξελίξεις στον κλάδο.