Blog

Το #DigiAgriFood στο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο “Καινοτόμες & Ψηφιακές Πρακτικές για Εδαφική Υγεία: Ποιοτικό Νερό & Ζεόλιθος, Σύμμαχοι του Σύγχρονου Αγρότη”

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο "Καινοτόμες & Ψηφιακές Πρακτικές για Εδαφική Υγεία: Ποιοτικό Νερό & Ζεόλιθος, Σύμμαχοι του Σύγχρονου Αγρότη"

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ως επικεφαλής εταίρος του πρώτου Ευρωπαϊκού Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας στον τομέα της Αγροδιατροφής στην Ελλάδα, #DigiAgriFood, και η Αηγή ΕΠΕ, Θρακικός Ζεόλιθος, διοργανώνουν ανοιχτό εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα: “Καινοτόμες & Ψηφιακές Πρακτικές για Εδαφική Υγεία: Ποιοτικό Νερό & Ζεόλιθος, Σύμμαχοι του Σύγχρονου Αγρότη”

 

Την Τετάρτη, 30 Απριλίου 2025 και ώρες 10:00-13:30, στις εγκαταστάσεις της Αυγή ΕΠΕ, Υφαντές Κομοτηνής, συντεταγμένες: https://maps.app.goo.gl/7EqvSYWDuEpL8ghR9

 

Το σεμινάριο στοχεύει στην ενημέρωση και εκπαίδευση των συμμετεχόντων σχετικά με τις καινοτόμες και ψηφιακές πρακτικές που μπορούν να εφαρμοστούν για τη βελτίωση της εδαφικής υγείας και την εξασφάλιση ποιοτικού αρδευτικού νερού στην αγροτική παραγωγή. Επιπλέον, θα παρουσιαστούν οι πολλαπλές χρήσεις του ζεόλιθου στην γεωργία, με ιδιαίτερη έμφαση στη βελτίωση της ποιότητας του εδάφους και της ανθεκτικότητας των καλλιεργειών.

 

Αναλυτικό Πρόγραμμα:

10:00 – 10:30 : Παρουσίαση υπηρεσιών #DigiAgrifood

10:30 – 11:00 : “Αρδευτικό νερό: ποιότητα, επιπτώσεις από την αγροτική δραστηριότητα, αξιοποίηση και σύγχρονες μέθοδοι“, από το Εργαστήριο Υγειονομικής Μηχανικής, Ποιότητας Νερού και Αποβλήτων, του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Ξάνθης, Ακράτος Σ. Κάγκαλου Ι.

11:00 – 11:30 : “Η χρήση του Ζεόλιθου στη Γεωργία”, Αυγερινός Α.

11:30 – 11:45 : Διάλειμμα 

11:45 – 12:15 : “Καλλιέργειες χαμηλών εισροών. Βελτίωση ποικιλιών βαμβακιού με τη βοήθεια συμβιωτικών εδαφομυκήτων”, από το εργαστήριο Δασικής Εδαφολογίας του Τμήματος Δασολογίας και διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, Ορεστιάδας, Μ. Ορφανουδάκης

12:15 – 12:45 : “Η χρήση του Ζεόλιθου στην καταπολέμηση του αβιοτικού stress“, Σ. Δρίνης

12:45 – 13:30 : Ερωτήσεις – Συμπεράσματα – Σουβλάκι Party

 

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό, αναφερόμενη κυρίως σε Αγρότες, Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, Γεωργικούς Συμβούλους, Γεωπόνους, κλπ. 

Ο κόμβος #DigiAgriFood έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως μέρος του δικτύου καινοτομίας των European Digital Innovation Hubs(EDIHs) και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο των προγραμμάτων “Ψηφιακή Ευρώπη” και του ΕΣΠΑ 2021-2027, πρόγραμμα “Ανταγωνιστικότητα”.

, , ,