Blog

To #DigiAgriFood στην εκδήλωση Xanthi StartUp Greece Week 2025: Καινοτομία στην αγροδιατροφή

xanthi-startup-greece-week-ekdhlwsh-sthn-xanthi-sto-enahub

Το Start Up Greece επιστρέφει δυναμικά στα γραφεία της εταιρείας ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης και πιο συγκεκριμένα στο #enahub, την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2025, από τις 9:00 έως και τις 18:00.

Η εκδήλωση θα φέρει στο προσκήνιο την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα στον αγροδιατροφικό τομέα στην Ελλάδα. Το φετινό event επικεντρώνεται στον κρίσιμο ρόλο της καινοτομίας στην αγροδιατροφή, προσελκύοντας νεοφυείς επιχειρήσεις, επενδυτές και επαγγελματίες από ολόκληρο το φάσμα του τομέα.

Η εκδήλωση θα αναδείξει τις ευκαιρίες που προσφέρει η καινοτομία στον αγροδιατροφικό τομέα, μέσα από θεματικές ενότητες όπως:

  • Startups στον αγροδιατροφικό κλάδο
  • Επιχειρηματικότητα & καλές πρακτικές
  • Κλιματικές προκλήσεις και βιώσιμες λύσεις
  • Design Thinking στην αγροδιατροφή
  • Μικροχρηματοδοτήσεις και εργαλεία ανάπτυξης

Η εταιρεία ena, ως partner και Innovation & Communication Mediator και εταίρος του #DigiAgrifood, του πρώτου Ευρωπαϊκού Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας στην αγροδιατροφή στην Ελλάδα και υπερήφανο μέλος του EIT Food Hub Greece, μέσα από την εκδήλωση θα προσφέρει ευκαιρίες δικτύωσης και ανταλλαγής γνώσεων, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την προσέλκυση νέων επενδύσεων στον αγροδιατροφικό τομέα, δημιουργώντας προοπτικές βιώσιμης ανάπτυξης για το μέλλον.

Με εξειδικευμένες ομιλίες, workshops και παρουσιάσεις νεοφυών επιχειρήσεων, το Start Up Greece αποτελεί τον ιδανικό χώρο για να αναδειχθούν οι πιο καινοτόμες ιδέες και λύσεις στον αγροδιατροφικό κλάδο.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν διακεκριμένοι ομιλητές από τον χώρο της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, οι οποίοι θα μοιραστούν τις γνώσεις και την εμπειρία τους:

  • Σπυρίδων Μαμάλης, Καθηγητής, Τμήμα Αμπελουργίας και Οινολογίας, ΔΠΘ
  • Γεώργιος Αρσένος, Καθηγητής, Τμήμα Κτηνιατρικής, ΑΠΘ
  • Διονύσης Μπόχτης, Διευθυντής Ινστιτούτου Βιο-οικονομίας και Αγροτεχνολογίας (IBO), ΕΚΕΤΑ και μέλος ΔΣ ΕΚΕΤΑ
  • Αναστασία Σαρχοσόγλου, Enterprise Europe Network – Hellas | Coordinator
  • Στέλλα Τοφέα, Tεχνολόγος Γεωπόνος
  • Γεύση Τουλουμίδου, Μελισσοκόμος | Οικο-καλλιτέχνης | Ιδρύτρια του Meligeysis
  • Τολγκά Ντούραλη, Μεταποιητής τυροκομικών – γαλακτοκομικών προϊόντων
  • Παύλος Καργιώτης, Σ. Καργιώτης- Π.Καργιώτης Ο.Ε.
  • Μαργαρίτα Φυδανάκη | Credit Officer – Microsmart AE
  • Χριστίνα Δολιανίδη, EIT Community Officer Greece
  • Αγγελική Δράκου, Grizo & Prasino
  • Παναγιώτης Α. Ηλιόπουλος, Καθηγητής Γεωργικής Εντομολογίας, Διευθυντής Εργαστηρίου Φυτοπροστασίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας – EIT Food Awarded
  • Hellenic Design Center Trainers | Έλλη Καλτσίδου, Εύα Καζακλή

Εγγραφείτε δωρεάν εδώ και εξασφαλίστε τη συμμετοχή σας σε αυτή τη μοναδική εμπειρία μάθησης και δικτύωσης!

, , ,