Blog

Το #DigiAgriFood στο Synergy Days 2023

Το #DigiAgriFood, ο πρώτος Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας στον τομέα της Αγροδιατροφής στην Ελλάδα, με επικεφαλής εταίρο το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, παρευρέθηκε στο Synergy Days 2023,  στις 4 & 5 Οκτωβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης, στην Θεσσαλονίκη.

Η Μαρία Μιχαλοπούλου, Συντονίστρια και Επιστημονικά Υπεύθυνη του έργου και άλλοι εκπρόσωποι του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, παρευρέθηκαν στη διημερίδα που διοργανώθηκε από τον Ευρωπαϊκό Κόμβο Ψηφιακής Καινοτομίας SMARTAGRIHUBS.

Στο πλαίσιο της διημερίδας, οι εκπρόσωποι του #DigiAgriFood είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα ενδιαφέροντα workshops που πραγματοποιήθηκαν και να αλληλεπιδράσουν με τους σημαντικότερους φορείς ψηφιακής καινοτομίας στον τομέα της αγροδιατροφής, στην Ευρώπη.

Επιπρόσθετα, η Μαρία Μιχαλοπούλου, συμμετείχε στο Panel discussion “Οι Ευρωπαϊκοί Κόμβοι Ψηφιακής Καινοτομίας”, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 5 Οκτωβρίου. Στην συζήτηση αυτή, η οποία συντονίστηκε από την Hazel Peavoy, Senior Strategic Business Partner in Agriculture του Walton Institute της Ιρλανδίας, η κα. Μιχαλοπούλου ανέδειξε τα βασικά χαρακτηριστικά του #DigiAgriFood και προχώρησε στην παρουσίαση ενός case study επιχείρησης που δραστηριοποιείται στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, το οποίο έχει αξιολογηθεί από την ομάδα έργου ως προς το επίπεδο της ψηφιακής του ωριμότητας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην συζήτηση αυτή επικοινωνήθηκαν οι ανάγκες και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κόμβος στην προσπάθεια ψηφιακού μετασχηματισμού του αγροδιατροφικού τομέα και ακολούθησε η παρουσίαση προτάσεων για συγκεκριμένες ψηφιακές υπηρεσίες. Τέλος, οι συμμετέχοντες στο panel τόνισαν την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ τους με στόχο την επίτευξη της ψηφιακής και πράσινης μετάβασης των επιχειρήσεων στον τομέα της αγροδιατροφής στην Ευρώπη.

Η διημερίδα Synergy Days 2023 διοργανώθηκε από το project SMARTAGRIHUBS, το οποίο αποτελείται από ένα μεγάλο δίκτυο επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών, νεοφυών επιχειρήσεων, μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ειδικών τεχνολογίας και έχει ως στόχο την ανάπτυξη και υιοθέτηση ψηφιακών λύσεων στον αγροδιατροφικό τομέα.

Σκοπός της διημερίδας ήταν η δημιουργία ενός μεγάλου καναλιού επικοινωνίας μεταξύ των φορέων ψηφιακής καινοτομίας του Ευρωπαϊκού αγροδιατροφικού τομέα, στο οποίο οι φορείς μπορούν να συζητούν και να ανταλλάσσουν την τεχνογνωσία που αποκτούν στην προσπάθεια ψηφιακού μετασχηματισμού όλου του φάσματος της αγροδιατροφής στην Ευρώπη.

Το #DigiAgriFood θα ήθελε να ευχαριστήσει τον κόμβο SMARTAGRIHUBS για την άρτια διοργάνωση και τη θερμή φιλοξενία.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τη συζήτηση που αναπτύχθηκε στο Panel Discussion.