Blog

Το #DigiAgriFood στο Innovent Forum 2023 στη Λάρισα

Στο σύγχρονο πολυχώρο Joist Innovation Park στη Λάρισα, είχε τη χαρά να φιλοξενηθεί ο Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας (EDIH), #DigiAgriFood, την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023.

Στο Πάρκο Καινοτομίας Joist πραγματοποιήθηκε το Innovent Forum, η πρώτη υβριδική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας (δια ζώσης και online) με την συμμετοχή πλήθος εκθετών και επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι εκθέτες που συμμετείχαν στο Innovent Forum παρουσίασαν τα τεχνολογικά και επιστημονικά τους επιτεύγματα στους τομείς της Τεχνολογίας Υγείας, της Αγροδιατροφικής Τεχνολογίας, της Βιοτεχνολογίας, της Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας, της Ενέργειας, των Κατασκευών, της Τεχνολογίας Διακυβέρνησης, των Έξυπνων Πόλεων και του Gaming.

Το #DigiAgriFood, o πρώτος Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας στον τομέα της Αγροδιατροφής στην Ελλάδα, ήταν εκεί ενημερώνοντας φορείς, επιχειρήσεις και απλούς επισκέπτες για τις λύσεις ψηφιακού και πράσινου μετασχηματισμού που προσφέρει ο κόμβος.

Το εταιρικό σχήμα του #DigiAgriFood, με επικεφαλής εταίρο το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης συμπληρώνουν το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Ινστιτούτο Βιο-Οικονομίας και Αγρο-Τεχνολογίας (iBO) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), το Perrotis College της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και η εταιρεία ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης.

Ο κόμβος #DigiAgriFood στοχεύει στη διευκόλυνση του ψηφιακού και πράσινου μετασχηματισμού όλου του φάσματος της αλυσίδας αξίας της Αγροδιατροφής με άμεσα οφέλη για τους πολίτες, τις ΜμΕ και τον δημόσιο τομέα.

Στη συνεδρία με τίτλο «Πώς οι Κόμβοι Ψηφιακής Καινοτομίας και οι Δημόσιοι Φορείς συμβάλλουν στην ανάπτυξη της Νεοφυούς επιχειρηματικότητας και της Τεχνολογίας;» συμμετείχε ο Δημήτρης Μπαρδακίδης, συνιδρυτής, Γενικός Διευθυντής και Επικεφαλής Στρατηγικής Ανάπτυξης Πρωτογενούς Τομέα, της εταιρείας ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης.

Παρουσία του Δημάρχου Λαρισσαίων, Απόστολου Καλογιάννη, του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Καινοτομίας, Αθανασίου Κυριαζή και του Διευθύνοντος Συμβούλου του Elevate Greece αλλά και εκπροσώπων των τεσσάρων από τους επτά Ευρωπαϊκούς Κόμβους Ψηφιακής Καινοτομίας στην Ελλάδα, ο κ. Μπαρδακίδης παρουσίασε το αντικείμενο και τις υπηρεσίες του #DigiAgriFood.

Ο Δημήτρης Μπαρδακίδης, Quality & Risk Manager του #DigiAgriFood, παρουσίασε τις υπηρεσίες από τις οποίες  αναμένεται να ωφεληθούν χιλιάδες τελικοί χρήστες και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της αγροδιατροφής στις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας, για τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους, στα 3+4 έτη υλοποίησης του έργου.

Στο Innovent Forum που διοργάνωσε το Joist, ο κόμβος #DigiAgriFood είχε τη χαρά να συνομιλήσει και να δικτυωθεί με επιχειρήσεις και οργανισμούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό και να ενημερώσει για τις λύσεις ψηφιακού και πράσινου μετασχηματισμού που προσφέρει ο κόμβος.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον Πρόεδρο του Joist, Τάσο Βασιλειάδη και όλη την ομάδα του για την άρτια διοργάνωση και τη θερμή φιλοξενία στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του πολυχώρου, Joist Innovation Park.

Facebook — https://www.facebook.com/innoventforum/
Instagram — https://www.instagram.com/innoventforum/
LinkedIn — https://www.linkedin.com/company/innovent-forum/