Υπηρεσίες mentoring σε υφιστάμενες και νεοσύστατες ΜΜΕ

Υπηρεσίες mentoring σε υφιστάμενες και νεοσύστατες ΜΜΕ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Οι υπηρεσίες mentoring για υφιστάμενες και νεοφυείς επιχειρήσεις συνήθως περιλαμβάνουν το συνδυασμό ενός λιγότερο έμπειρου επιχειρηματία με έναν πιο έμπειρο μέντορα που μπορεί να παρέχει καθοδήγηση, συμβουλές και υποστήριξη. Ο μέντορας έχει εμπειρία στη βιομηχανία αγροδιατροφών και μπορεί να μοιραστεί τις γνώσεις και την εμπειρία του με τον ιδρυτή της startup. Οι υπηρεσίες καθοδήγησης μπορεί να περιλαμβάνουν τακτικές συναντήσεις, όπου ο μέντορας και ο καθοδηγούμενος συζητούν τις επιχειρηματικές προκλήσεις και ευκαιρίες και ο μέντορας παρέχει καθοδήγηση και συμβουλές για τον τρόπο πλοήγησής τους. Ο μέντορας μπορεί επίσης να προτείνει πιθανούς επενδυτές, πελάτες ή συνεργάτες που θα προσφέρουν πληροφορίες για επιχειρηματικά σχέδια, ανάπτυξη προϊόντων και στρατηγικές μάρκετινγκ.

Συνοπτικά, οι υπηρεσίες καθοδήγησης μπορεί να είναι πολύτιμες για νεοφυείς επιχειρήσεις, παρέχοντας πρόσβαση στη γνώση, την εμπειρία και τα δίκτυα που μπορεί να τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της έναρξης και της ανάπτυξης μιας επιχείρησης.

ΟΦΕΛΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Εμπειρία και Εξειδίκευση: Οι μέντορες έχουν συχνά χρόνια εμπειρίας στον κλάδο και μπορούν να παρέχουν πολύτιμες γνώσεις και οδηγίες για τις νεοσύστατες επιχειρήσεις. Μπορούν να προσφέρουν συμβουλές για τα πάντα, από την ανάπτυξη του πρώτου επιχειρηματικού σχεδίου έως την συγκέντρωση κεφαλαίων και την κλιμάκωση της εταιρείας.

Δικτύωση: Οι μέντορες μπορούν να εισάγουν επιχειρήσεις στα δίκτυά τους, κάτι που μπορεί να είναι πολύτιμο για τη δημιουργία συνδέσεων με επενδυτές, πιθανούς πελάτες και άλλους επιχειρηματίες στον κλάδο.

Υπευθυνότητα: Οι μέντορες μπορούν να βοηθήσουν τους επιχειρηματίες να παρακολουθούν με υπευθυνότητα τους στόχους και την πρόοδό τους, διασφαλίζοντας ότι παραμένουν σε καλό δρόμο και επικεντρωμένοι στην επίτευξη των στόχων τους.

Προσωπική ανάπτυξη: Οι μέντορες μπορούν επίσης να παρέχουν προσωπική ανάπτυξη και καθοδήγηση, για να βοηθήσουν τους επιχειρηματίες να χτίσουν τις δεξιότητες και την αυτοπεποίθηση που απαιτούνται, για την επιτυχία στον κόσμο των startup.

Αποφυγή λαθών: Οι μέντορες μπορούν να βοηθήσουν τις νεοφυείς επιχειρήσεις να αποφύγουν κοινά λάθη που κάνουν συχνά οι νέοι επιχειρηματίες, όπως π.χ. υπερβολικές δαπάνες.

Πρόσβαση σε πόρους: Οι μέντορες μπορούν να παρέχουν στις νεοφυείς επιχειρήσεις πρόσβαση σε πόρους όπως εργαλεία, λογισμικό και πληροφορίες που μπορεί να μην μπορούσαν να βρουν διαφορετικά.

ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης
3ο χλμ Ξάνθης - Καβάλας, Ξάνθη +30 25410 83370
info@enateam.gr
Στέλλα Μπαζδάνη
Σύμβουλος Ανάπτυξης Δημοσίου Τομέα και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων