Η Μαρία Μιχαλοπούλου, Συντονίστρια και Επιστημονικά Υπεύθυνη του πρώτου Ευρωπαϊκού Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας στον τομέα της Αγροδιατροφής στην Ελλάδα, #DigiAgriFood, Μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και Υπεύθυνη EIT Food Hub Greece, θα συμμετάσχει στο συνέδριο για την καινοτομία με τίτλο Innovation Northern Greece 5.0: Η Καινοτομία στη Βόρειο Ελλάδα και οι φορείς που τη στηρίζουν. Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη, 25 Απριλίου και ώρα 15:55-16:30 θα συμμετάσχει στο πάνελ με θέμα: “Προάγοντας την καινοτομία στην Αγροδιατροφή.
Από την πλευρά του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, στο παραπάνω συνέδριο θα συμμετέχει και ο Γεώργιος Μπρούφας, Αντιπρύτανης Έρευνας και Καινοτομίας, την ίδια ημέρα και ώρα 11:00-11:40 στο πάνελ με θέμα: “Δράσεις Πανεπιστημίων & Ερευνητικών Κέντρων.
Τέλος, ο Project Manager του #DigiAgriFood Γιάννης Αμαραντίδης, θα συμμετάσχει την Παρασκευή, 26 Απριλίου και ώρα 17:00-17:40 στο πάνελ με θέμα: “Digital Innovation Hubs και Κέντρα Ικανοτήτων”.
Το πολυσήμαντο και ξεχωριστό αυτό συνέδριο θα λάβει χώρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της έκθεσης Beyond, την Πέμπτη 25 και την Παρασκευή 26 Απριλίου, στο Περίπτερο του ΕΒΕΑ, Pavillion 13, Helexpο στις 10:30 π.μ.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν την εγγραφή τους στον παρακάτω σύνδεσμο καθώς και να ενημερωθούν για το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου πατώντας εδώ.
To συνέδριο χαρτογραφεί, μέσα από 24 πάνελ, 200 ομιλητές και 11 workshops, την καινοτομία στη Βόρεια Ελλάδα, απαντώντας σε βασικά ερωτήματα όπως:
• Tι σημαίνει καινοτομία στη Βόρεια Ελλάδα σήμερα;
• Ποιους αφορά;
• Ποιους κλάδους της οικονομίας αγγίζει;
• Ποιοι φορείς στηρίζουν την προσπάθεια ομάδων και επιχειρήσεων να καινοτομήσουν;
• Ποια χρηματοδοτικά εργαλεία υπάρχουν;
• Τι άλλη βοήθεια παρέχεται;
Στις συζητήσεις και στα workshops συμμετέχουν 55 κεντρικοί φορείς και οργανισμοί, που έρχονται στη Βόρεια Ελλάδα για να συναντήσουν και να δικτυωθούν με τους τοπικούς φορείς.
Το συνέδριο αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία ενημέρωσης για τις πρωτοβουλίες καινοτομίας της Βορείου Ελλάδος από τοπικούς αλλά και από κεντρικούς φορείς.
Συνολικά 55 κεντρικοί φορείς και funds συμμετέχουν ως ομιλητές με στόχο να ενημερώσουν και να ενημερωθούν για τις τοπικές πρωτοβουλίες και να γνωρίσουν από κοντά τους πρωτεργάτες των τοπικών δράσεων.
To συνέδριο και το bootcamp διοργανώνονται στο πλαίσιο των δράσεων του Smart Attica EDIH. Συνδιοργανώνονται από το πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, το ΕΒΕΑ, τον Δήμο Θεσσαλονίκης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το ΕΚΕΤΑ, το ΟΚ!Τhess, την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, το Τecs Capital, το Athens Center for Entrepreneurship and Innovation (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Uni.fund, το Metavallon, το L-Stone Capital, τη Bayer Ελλάς, το ΕλληνοΑμερικάνικο Εμπορικό Επιμελητήριo, και την Ελληνική Τράπεζα Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Με την υποστήριξη του Finance Club του ΠΑΜΑΚ.